Dit recept heb ik gezien bij top chef 12 provincies, en wil ik graag ook een keer maken vandaar dat ik deze even deel.
Bereidingstijd:
40 minuten
Keuken:
Nederlands
Aantal personen:
2
Menugang:
Voorgerecht
Gerecht:
Vegetarisch
Ingredienten
Bereiden
1. week de gelatine in koud water
2. bak de paprika aan in wat olie en rooster aan alle kanten
3. verwijder de buitenste bladeren van de venkel. schaaf op de mandoline (3 mm) en bak aan in olijfolie. breng op smaak met zout, blus af met pernod en stoof met de deksel op de pan
4. schaaf ui op de mandoline en confijt in olijfolie, breng op smaak met zout
5. snijd tomaat kruiselings in en zet onder heet water uit de quooker, spoel na 30 seconde koud onder de kraan en ontvel
6. pak de paprika in alufolie en gaar nog wat door in de oven
7. schil de aubergine, marineer in wat olie en rooster de plakjes op de grill. breng op smaak en gaar nog wat door in de oven
8. snijd courgette op de mandoline 5 mm en grill droog, breng op smaak en bewaar naast de aubergine in de oven
9. haal de paprika uit de oven en ontvel, snijd een lap op het formaat van de grootste diameter van de vorm
10. leg alle ingredienten overzichtelijk op een schaal en smelt de gelatine au bain marie (zonder vocht)
11. zet de vorm in ijs en smeer de binnenkant in met paprikajus gemengd met uienolie
12. snijd de aubergine bij en bekleed hier de vorm mee, bestrooi met knoflookpoeder
13. bekleed de vorm nu met tomaat, breng op smaak en smeer in met hard water (gelatine)
14. bekleed de vorm met uiringen en smeer in met hard water
15. bekleed de vorm met courgette en smeer in met hard water
16. vul het gat in het midden met de gestoofde venkel en smeer in met hard water
17. bedek de terrine met de plak paprika, vouw de randen naar binnen en zet onder druk met een met ijs gevulde ramequin. zet in de koeling
18. maak de randen schoon, snij iets los en stort de terrine op een plank. snijd doormidden en presenteer met de gazpacho saus
2. bak de paprika aan in wat olie en rooster aan alle kanten
3. verwijder de buitenste bladeren van de venkel. schaaf op de mandoline (3 mm) en bak aan in olijfolie. breng op smaak met zout, blus af met pernod en stoof met de deksel op de pan
4. schaaf ui op de mandoline en confijt in olijfolie, breng op smaak met zout
5. snijd tomaat kruiselings in en zet onder heet water uit de quooker, spoel na 30 seconde koud onder de kraan en ontvel
6. pak de paprika in alufolie en gaar nog wat door in de oven
7. schil de aubergine, marineer in wat olie en rooster de plakjes op de grill. breng op smaak en gaar nog wat door in de oven
8. snijd courgette op de mandoline 5 mm en grill droog, breng op smaak en bewaar naast de aubergine in de oven
9. haal de paprika uit de oven en ontvel, snijd een lap op het formaat van de grootste diameter van de vorm
10. leg alle ingredienten overzichtelijk op een schaal en smelt de gelatine au bain marie (zonder vocht)
11. zet de vorm in ijs en smeer de binnenkant in met paprikajus gemengd met uienolie
12. snijd de aubergine bij en bekleed hier de vorm mee, bestrooi met knoflookpoeder
13. bekleed de vorm nu met tomaat, breng op smaak en smeer in met hard water (gelatine)
14. bekleed de vorm met uiringen en smeer in met hard water
15. bekleed de vorm met courgette en smeer in met hard water
16. vul het gat in het midden met de gestoofde venkel en smeer in met hard water
17. bedek de terrine met de plak paprika, vouw de randen naar binnen en zet onder druk met een met ijs gevulde ramequin. zet in de koeling
18. maak de randen schoon, snij iets los en stort de terrine op een plank. snijd doormidden en presenteer met de gazpacho saus
This looks so yummy!!!!! :D
BeantwoordenVerwijderenthanks its from a Dutch television show. They go looking for a topchef (a bit the same as a master chef.)
BeantwoordenVerwijderen